Rannahooajast ja pikast, pimedast sügisest.

Selle blogi esimest postitust tehes ei mõelnud ma hetkekski sellele, et minust võiks saada toidublogija.. selline “päris”. Tahtsin vaid oma sõprade-tuttvate ringis jagada oma kokkamisrõõmu, kasutades selleks oma hea sõbra Merilini imelisi fotograafioskusi. Mõni aeg tagasi alustasin koostööd Talleggiga. Minu ülesandeks sai nii nende uudistooteid kui juba kauem turul olnud tooteid retseptikatsetustes kasutada ning nii valmibki igaks kolmapäevaks uus, loodetavasti maitsev ja mõnus retsept, mida saab imetleda Tallegi kodulehel. Ja just nemad nimetaksidki mind toidublogijaks.. nii ma nüüd veidke olengi, toidublogija.

Peale paari retsepti avaldamist sain pakkumise koostööd veidi laiendada. Talleggi poolt saabus palve kasutada nende kolme kanalihatoodet kolmes kiiresti valmivas lihtsas retseptis.. eesmärgiga kasutada neid retsepte pressis värskete kanalihatoodete reklaamimiseks. No muidugi olin ma nõus, vägagi hea meelega 🙂

Seadsin eesmärgiks paberile ja pildile saada kolm rooga, mida iseloomustaks kolmekordne kergus – kerge vürtsikus, lihtne ja kiire valmimine ning taljesõbralikkus. Mis seal salata, rannahooajani on jäänud vaid mõned kuud.. seni tuleb aga üle elada pikk, pime, sombune aeg, mil särtsakad tšilli-laim-koriander ning sõbrad küüslauk-mesi-sidrun on meile headeks ning vägagi kasulikeks kaaslasteks.

Road said tõesti kiired ja lihtsad aga nende pildistamine.. . Siinkohal taaskord tänusõnad Merilinile, kes siiani enamuse mu “katsetusi” on ise pildi abil apetiitsemaks muuta püüdnud. Seekord üritasin end tõeliselt kokku võtta ning Merilini kõrvalt ja abiga õpetatut lõpuks ka realiseerida. Eks ma olen varem ka juba veidi pildistanud, aga pigem vaid endale ja siin-seal jagamiseks. Aga tehtud need pildid ma sain.. vaadake ise 🙂

KANA-SEESAMI AMPSUD

Valmistusaeg 20 min

DSC_0012

Vajad (4-le)

  • 2 pakki kanafileehakkliha
  • 1 munavalge
  • 2 spl kergelt röstitud seesamiseemneid
  • 1 spl sojakastet
  • 2 cm jupp ingverit
  • 2 küüslauguküünt
  • punt koriandrit
  • soola
  • praadimiseks õli ja seesamiõli
  • serveerimiseks magusat tšillikastet

Sega kanafileehakkliha, kergelt lahti klopitud munavalge, seesamiseemned, sojakaste, kooritud ja hakitud ingver, pressitud küüslauguküüned ning hakitud koriander. Maitsesta vajadusel soolaga. Veereta märgate kätega sobiva suurusega pallid ning prae kuumal pannil õli ja seesamiõli segus kuldpruuniks. Serveeri kuuma või külmana magusa tšillikastmega.

SIDRUNIKANA KLAASNUUDLITEGA

Valmistusaeg 20 min

DSC_0007

Vajad (4-le)

  • 1 pakk kana liblikfilee minutipihve
  • 1 sidrun
  • magusat tšillikastet
  • soola-pipart
  • praadimiseks õli
  • 1 pakk klaasnuudleid
  • 1 pikk kurk
  • 1 punane tšilli
  • punt koriandrit (või peterselli)
  • Soola

Aseta klaasnuudlid keema läinud vette kuni valmimiseni (8-10 min). Maitsesta kanafilee minutipihvid mõlemalt poolt soola ja pipraga ning prae pannil õlis keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 2-3 min. Maitsesta valmis fileed poole sidruni mahla ja magusa tšilli kastmega. Viiluta kurk juurvilja koorimise noaga. Nõruta valminud klaasnuudlid, maitsesta soola-pipraga, pigista sisse poole sidruni mahl, viilutatud kurk, hakitud tšilli ning hakitud koriander või petersell.

RICOTTA TÄIDISEGA KANAFILEE

Ettevalmistusaeg 15 min

Küpsetusaeg 10-15 min

DSC_0019

Vajad (4-le)

  • 1 pakk kanafilee minutipihve
  • 4 laiemat viilu toorsinki
  • 150 g ricottat
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 laim
  • 1 tšilli
  • punt koriandrit
  • 1 spl vedelat mett
  • soola
  • praadimiseks õli

Maitsesta kanafilee minutipihvid mõlemalt poolt soolaga. Täidiseks sega omavahel ricotta, purustatud küüslauguküüs, laimi mahl ja riivitud koor, tükeldatud tšilli, hakitud koriander ja mesi. Maitsesta soolaga. Jaga täidis 4 filee vahel, keera fileed rulli ja ümbritse rullid toorsingiviiluga. Vajadusel kinnita tikuga. Pruunista rullid kuumal pannil õlis ning pane ahju 200 C juurde 10-15 minutiks järelküpsema.

 

Kastetage rõõmuga!

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s