Õunad, palju õunu, mahlased ja imeliselt lõhnavad, punapõsksed kaunitarid.. käes on õunakookide küpsetamise aeg.
Minu pere ja sõbrad armastavad lihtsaid kooke.. juba ammu. See ei ole tõesti üllatav, sest nad on olnud minu kõrval kogu minu pika koogikatsetuste teekonna. Mitte alati, aga siiski üllatavalt tihti peitub just lihtsuses võlu.. ja õunad ise ongi nii lihtsus kui võlu.
Oma otsata ja ääreta raamaturiiulist pärit kokaraamatute läbi töötamine ei võtnud seekord kaua aega, vajalikud retseptid jõudsid minuni lausa ise. Jah tõesti, ei saa ju katsetamata jätta retsepte, mis sisaldavad selliseid fraase nagu lummav või laisk.. ehk siis täna menüüs: lummav õunagalett ja laisa perenaise ahjuõunad. Fotograafi ja tulemuste testija rollis taaskord Merilin.
Taignasse uppuvate õunakeste tegemises ei ole midagi keerulist.. vaid mõnusalt õhuline taigen ja õunad. Pool tundi kannatamatut ootamist ja ahjust saabusid kirjeldamatult heade lõhnade saatel need võluvad ja lausa fotogeenilised koogikesed.
Ka lummav õunagalett väärib igati nii oma nime kui lihtsa koogi tiitlit. Taigen valmis 1-2-3 ja ainukeseks vaevaks oli õunte puhastamine. Töö sai kiire ja korralik.. ja oioi kui suupärane.
See on täiesti imetlusväärne kui maitsev ja uskumatult lihtne seekordne valik sai. Mõnusat õuntega ja muude sügisandidega katsetamist teile, mu head sõbrad!
Taaskord väga lahe seeria 🙂 Ma olen vist fänn 😀
Olete nii kaunilt galeti lummava olemuse pildile tabanud.. 🙂