when dreams come true.. tuleb vaid väga tahta.

14 imelist ja rasket päeva köögis, 4 üliandekat kokka, 2 Michelini tähekest, 1 Bocuse d’Ori finalist, üle 2000 teenindatud kliendi ja mina.. Dinner in the Sky tiimis Tamperes ja Helsingis.

Kõik sai alguse sellest, kui juunis Dinner in the Sky külalisena kõrgustest alla tulles teatasin, et ka mina tahan ükspäev olla seal, 45 m kõrgusel ja serveerida külalistele neid isuäratavaid sööke. Möödus kuu ja seal ma olingi.. kohver pakitud ja asusingi teele. Uskumatu 🙂

See imeline kahenädalane teekond viis mind kokku tõepoolest oma ala proffide ja fanaatikutega. Esimeseks selliseks oli Samuli Wirgentius, 2008. a Michelini tärni saanud restorani Postres peakokk.

DSC_0052

Kiire köögitöö kõrvalt ei olnud tihtipeale aega ja mõnikord ka lihtsalt ununes Samuli hõrgutised pildile püüda. Aga sellest pole miskit, tema oli kokk, kes valis mind enda kõrvale kõikideks tema õhkutõsteteks. Sain tema käte- ja mõttetööd nii all köögis valmistada kui üleval kõrgustes koos temaga serveerida. Olin ja olen kõrvust tõstetud.

DSC_0065 dinner in the sky soomes2

Teisena oli mul au koos töötada Soome ühe tunnustatuma koka, Sasu Laukoneni käe all. Ta on peakokk ja kaasomanik hiljuti Michelini tärni saanud restoranis Chef & Sommelier. Elav tõestus sellest, kui vaba ja lihtne saab olla üks nii kõrgelt hinnatud kokk. SuperDSC_0100

Sasu kummardab looduslikkust ja lihtsust. Ta elab ja hingab toidule.. tema ongi hea maitsemeele kehastus. Kannatlik õpetaja ja ülimalt mõnusa huumorimeelega kokk. Aitäh Sasule.

DSC_0086 DSC_0102 DSC_0105

Sasu järelroa valikuks oli lagritsajäätis.. selle külmumisega läks veidi pahasti. Aga meil oli see eest huvitav. Kiirkülmutamise abivahendiks sai nitroglütseriin, millega mängis hea meelega meie Eesti poolne peakokk Mihkel Heinmets.

dinner in the sky soomes1

Helsingis oli esimeseks külaliskokaks Tero Mäntykangas koos oma parema käe Esa Huttuga. Võrratu tiim. Tegutsevad Lapimaal, andunud Lapimaa patrioodid. Lapland Hotel Sky Ounasvaara peakokk ja chef de cuisine.

DSC_0251

Neisse kahte on lausa raske mitte armuda. Nende maitsemeel, suhtumine toiduvalmistamisse, nende piiritu rõõmsameelsus ja lahke olek. Kadestamisväärne. Lihtne ja maitsev menüü, kus kesksel kohal kohalikud toorained Lapimaalt.

dinner in the sky soomes-001 DSC_0227 DSC_0228 DSC_0241

And last but no least.. Matti Jämsen. Ühe Skandinaavia tunnustatuma restorani G.W Sundmans  peakokk, Bocuse d’Ori finalist.

DSC_0311

Oma töös äärmiselt täpne ja nõudlik. Tema toidud olid viimse detailini läbi mõeldud ja viimistletud, ainuüksi magustoit koosnes kümnest erinevast komponendist. Raske ja vägagi huvitav lõpetus nende kuulsuste rivis.

DSC_0284 DSC_0299 DSC_0306 DSC_0316 DSC_0328 DSC_0333

Ja kui külaliskokki polnud lähedal, katsetasime koos peakokk Mihkliga..

DSC_0012 DSC_0050 DSC_0137 DSC_0143 DSC_0220 DSC_0266

.. ja käisime ka ise maitsvat toitu, šampanjat ning päikeseloojangut nautimas. Seal kõrgel.

dinner in the sky soomes-002 DSC_0193 dinner in the sky soomes-003 DSC_0287

Soovi, küsi ja sulle antakse. Nii ongi.

mina kõrgel

 

Advertisements

2 thoughts on “when dreams come true.. tuleb vaid väga tahta.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s