Lestakala ja kama cotta

Kõik sai alguse sellest, et tublid kalurid püüdsid sel ilusal suvepäeval piisavalt palju lesta, et seda ka mulle ning nende taaskord imeilusate piltide autorile Merilinile maitsmiseks ja pildistamiseks pakkuda. Kuna mu kulla Jamie lestakalast suurt midagi ei pea, siis jätsin tema seekord kõrvale ja läksin oma, täiesti eestimaist rada.. kuigi tuleb tunnistada, et see rada põimub mõne roa puhul ka itaaliapäraste maitsetega. Midagi ei ole teha, armastades Jamiet, armastan ka Itaalia toitu.

K6

Mõnusalt värsket ja maitsvat kodumaist kraami saab praegu nii turult kui ka aiast.. lihtsalt nopi ja valmista, puhas nauding.

Menüüsse valisin seekord:

  • Otse heade kalurite suitsuahjus supermaitsva meki saanud lest
  • Värske kartul, mis peale koorega keetmist mõnusalt tänu mõnele pesemata mullatükikesele hamba all krõmpsub
  • Või ja värskelt peenralt nopitud mugulsibulaga kergelt praetud kukeseened
  • Kiire värske kurgi salat valge balsamico kastmega
  • Blanšeeritud ning võis ja küüslaugus praetud türgi oad, maitseks ohtralt eesitmaist Valio Forte juustu
  • Külm koorekaste rohelise sibulaga

Millised maitsed.. täiuslik.

K2 K3 K5 K11 K12

Ja last but not least.. magustoit. Jah, ilma magusata ei saa.

Kes ei armastaks panna cottat, seda imelist kreemjat maiust. Lisades originaalretseptile keefirit ja kamajahu, saab ühe erilise ja suvise koosluse, täpselt õige magustoidu, millega lõpetada hiline suveõhtusöök. Peoga värskeid põõsalt korjatud marju kaunistuseks ja valmis ta saigi.. hellitavalt kama cotta.

Elu on ilus!

K7 K9 K8

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s